Boekhouding

Salarisadministratie Uitbesteden [+Kostenoverzicht]

Ben je teveel tijd kwijt aan de administratieve zaken zoals de salarisadministratie? Wil jij je richten op de corebusiness, fouten voorkomen en geen belastingvoordelen missen?

Kies er dan voor om de salarisadministratie uit te besteden.

Lees hieronder meer over het outsourcen van de salarisadministratie en hoe je een goede expert vindt.

Vergelijk tot 3 boekhouders
Vraag Gratis Offertes Aan
>>binnen 2 minuten aangevraagd<<

Waarom moet je een salarisadministratie uitbesteden?

Hieronder lees je de voordelen van het uitbesteden van je salarisadministratie.

 • Bespaar tijd. Het zelf doen van de salarisadministratie lijkt voordeliger. Maar de tijd die je steekt in de administratie kun je niet besteden aan maken van omzet en winst.
 • Een salarisadministratie expert of boekhouder heeft meer kennis over het opzetten van de administratie en het doen van aangiftes. De wet- en regelgeving verandert regelmatig. Een specialist heeft de actuele kennis paraat. Door die kennis voorkom je kostbare fouten.
 • Samenwerken met je salarisadministrateur. Steeds meer kantoren werken met een online administratiepakket. Zo kun je eenvoudige delen van de salarisadministratie zelf doen en lastige taken uitbesteden. Met een online systeem heb je bovendien realtime inzicht in de salarisadministratie.
 • Als je zelf de salarisadministratie gaat doen moet je investeren in een softwarepakket. Een salarisadministratie expert heeft die investering al gedaan. In de kosten zit vaak een online pakket al bij inbegrepen.

Besteed ook je salarisadministratie uit aan een expert. Vraag hier vrijblijvend offertes aan.

Welke delen van de salarisadministratie uitbesteden?

De salarisadministratie bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder de onderdelen van een salarisadministratie.

Loonstaat: Op de loonstaat staan de gegevens over de salaris die gebruikt worden bij de belastingaangifte.

Salarisstrook: Op een salarisstrook staan het loon en aanverwante gegevens.

Jaaropgave: In een jaaropgave staat het loon van een werknemer over één jaar.

Loonbestanddelen in eindheffing: Bij de eindheffing moet er belasting betaald worden over het loon door de ondernemer. De eindheffing gaat niet af van het brutoloon van de werknemer zelf.

Uitkeringen, verstrekkingen en vrijgestelde vergoedingen: Dit zijn vergoedingen die werknemers ontvangen die niet vallen onder loon, zoals een reiskostenvergoeding.

Beschikkingen en/of verklaringen: De beschikkingen, verklaringen en andere officiële documenten die door een werknemer worden afgegeven moeten worden bewaard in de salarisadministratie.

Afdrachtverminderingen: Voor bepaalde groepen betaal je als werkgever minder belasting. Dit wordt verwerkt in de salarisadministratie.

Hier lees je meer informatie over de bovenstaande onderdelen van de salarisadministratie.

Je kunt ervoor kiezen om bepaalde onderdelen van de salarisadministratie uit te besteden en delen zelf te doen.

Het compleet uitbesteden van de loonadministratie is voordeliger dan je denkt. Vraag vrijblijvend offertes aan bij salarisadministratie experts.

Onder het kopje ‘Wat kost het uitbesteden van een salarisadministratie?’ lees je meer over de gemiddelde kosten van het outsourcen van je salarisadministratie.

Hoe kun je de salarisadministratie uitbesteden?

Aan wie en hoe je kun je de salarisadministratie uitbesteden….

Bestaande boekhouder

De persoon of kantoor die de bedrijfsadministratie doet kan de salarisadministratie op zich nemen. Maar niet alle boekhouders zijn thuis in loonadministratie.

Heeft de boekhouder wel genoeg ervaring dan kun je het met een gerust hart uitbesteden.

Salarisadministratie experts

Een salarisadministratie expert heeft verstand van zaken. De wet- en regelgeving verandert voortdurend en op de hoogte blijven kost tijd.

Een salarisadministratie expert kan al interessant zijn vanaf één werknemer. Zeker als je het bedrijf wilt laten groeien is het slim om direct te starten met een expert met ervaring in jouw vakgebied en (toekomstige) omvang. Vraag hier vrijblijvende meerdere offertes aan bij salarisadministratie experts.

Voor één werknemer betaal je relatief veel, maar voor de vijfde, zesde.. betaal je vaak al een lager bedrag. Daar lees je meer over onder het kopje ‘Wat kost het uitbesteden van een salarisadministratie?’.

Hoe ga je de salarisadministratie uitbesteden?

Er zijn meerdere manieren waarop de salarisadministratie uitbesteed kan worden.

Op papier of via e-mail

De traditionele manier van werken is op papier of via e-mail. Bij deze manier worden de gegevens verzameld en op papier of in een excel sheet genoteerd.

De gegevens worden naar de salarisadministrateur of boekhouder gestuurd die het verwerkt tot een kloppende administratie.

Dit is een manier van werken die steeds minder voorkomt. De gegevens worden overgetypt wat zorgt voor onnodige kosten.

Online salarisadministratie app

Het wordt steeds normaler en eenvoudiger om via internet de salarisadministratie te regelen. Vaak heeft de boekhouder of de salarisadministratie expert online software waarmee ze werken.

Daar kun je als ondernemer inloggen en de formulieren en gegevens uploaden. De administrateur controleert de gegevens en zorgt voor een kloppende loonadministratie en aangiftes.

Door online te werken voorkom je dubbel werk. Gegevens hoeven niet overgetypt te worden wat de administrateur en jou tijd en dus geld scheelt.

Er zijn ook online pakketten waarbij het personeel zelf bepaalde wijzigen kunnen doorgeven.

Denk aan bijvoorbeeld aan het indienen van verlofdagen. Zo zijn die wijzigen direct in de salarisadministratie terug te zien.

Er zijn verscheidene pakketten die zowel de salarisadministratie als de personeelsadministratie uitvoeren. Over het uitbesteden hiervan lees je meer onder het kopje ‘Ook de personeelsadministratie uitbesteden?’.

Wat kost het uitbesteden van een salarisadministratie?

De kosten voor de salarisadministratie bestaan uit de volgende delen:

 • Opzetten van de salarisadministratie
 • Standaard (jaarlijkse) abonnementskosten. Deze kosten zitten soms inbegrepen bij de kosten per werknemer.
 • Kosten per werknemer. De kosten per werknemer worden vaak lager als er meer werknemers worden toegevoegd.

Na onderzoek bij veel verschillende boekhoudkantoren en salarisadministratie kantoren vind je hieronder de gemiddelde kosten voor het uitbesteden.

Kosten
Kosten opzetten salarisadministratie
(vaak inbegrepen bij de kosten per werknemer)
€125
Gemiddelde kosten
per werknemer per maand
Tot 5 werknemers €17
Tot 10 werknemers €15
Tot 20 werknemers €11
Extra kosten per bedrijf per jaar €65

Ook de personeelsadministratie uitbesteden?

De loonadministratie is verbonden aan de personeelsadministratie. Je kunt de salarisadministratie als onderdeel zien van de personeelsadministratie.

De personeelsadministratie bestaat uit onder andere:

 • Contracten;
 • Leaseauto(s) administratie;
 • Verzekeringen
 • Verlofadministratie;
 • Verzuimadministratie;
 • Evaluatiegesprekken.

Je kunt naast de salarisadministratie ook de personeelsadministratie uitbesteden.

Het is aan te raden om de persoon of bedrijf die je salarisadministratie doet ook de personeelsadministratie te laten bijhouden.

De twee administraties kunnen in één systeem bijgehouden worden. Zo blijft de loon- en personeelsadministratie overzichtelijk.

AVG voor de salarisadministratie en personeelsadministratie

De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is ook van invloed op de salarisadministratie. Zeker als je de gegevens van de personeelsleden deelt met een externe partij moet er rekening gehouden met de privacy.

Als ondernemer komt er al veel op je af. Op de hoogte blijven van de privacyregels en deze implementeren kost tijd en moeite. Tijd die je niet in geld verdienen kan steken.

Als de salarisadministratie uitbesteed aan een ervaren boekhouder of salarisadministratie expert huur je kennis in en heb jij tijd om te ondernemen. Vraag hier offertes aan bij salarisadministratie specialisten.

Hier lees je uitgebreide informatie over de AVG voor personeels- en salarisadministratie

Op zoek naar de juiste salarisadministratie expert

Na al de informatie hierboven is het tijd om te zoeken naar een goede salarisadministrateur.

Hieronder vind je tips om je op weg te helpen. Via de offerteservice van ontvang je in één keer meerdere offertes van salarisadministratie experts. Geheel vrijblijvend.

 • Vraag verschillende offertes aan om een goede vergelijking te maken.
 • Neem contact op met bedrijven om te ontdekken of er een klik is.
 • Bekijk reviews en websites van de bedrijven die een offerte hebben uitgebracht.
 • Vraag bij de specialisten hoe en met welke online pakket er wordt gewerkt.
 • Vraag in voor welke branche(s) de specialist voor werkt.
 • Vergelijk de verschillende kosten.
 • Waar bestaat het pakket uit?
 • Betaal niet voor diensten die je niet nodig hebt. Vraag aan de experts welke onderdelen van de salarisadministratie verplicht zijn en welke optioneel.
 • Vraag waar jij als ondernemer verantwoordelijk voor bent en waarvoor de salarisadministratie expert verantwoordelijk is.

Met deze lijst met tips ben je op weg om een geschikte specialist te vinden.